5 vinkkiä täydelliseen kesäpartaan

Intro

Kesä lähestyy ja parrakkaat adonikset alkavat kuulemaan lähipiiriltään (ja täysin ventovierailta ohikulkijoilta) viisaita kysymyksiä kuten ”eikös tuo parta käy kuumaksi kesähelteillä” ja ”mikset vaan aja sitä pois”. Näihin letkautuksiin on varmasti monta hyvää vastausta, mutta koska Shave Club on siveellinen firma niin ehdotamme seuraavaa vastakysymystä: Ajeletko sinä pääsi aina kun aurinko alkaa pilkottaan?

Oikeanlaisella hoidolla parta on tyylikäs asuste miehelle kuin miehelle vuodenajasta riippumatta. Seuraavaksi käydään muutama kohta läpi jotta kesäparta kasvaa ja kukoistaa!

HUOM! Jos olet kokenut parrankasvattaja voit suosiolla hypätä 1. kohdan yli.

 

 

1. Perusasiat kuntoon

Ensikertalaisille tiedoksi että täyskasvuinen parta ei kasva yön yli, projektissa pitää varautua useamman viikon savottaan. Parta kasvaa keskimäärin reilut 12mm / kuukausi, joten noin 4 viikon kasvattamisen jälkeen voi sänkeä jo kutsua parraksi. Kun maaginen 12mm pituus ylittyy voi (ja kannattaa) partaa alkaa muotoilemaan ja miettimään omia mieltymyksiä ja parran tyyliä. Tässä vaiheessa ensipartalaisten on hyvä käydä tutustumassa meidän ultimaattiseen parranhoitotuotteiden osto-oppaaseen täältä.

 

 

2. Kutinan ehkäisy 

Parta kutiaa eniten lämpimällä sekä ensimmäisen kahden viikon kasvatuksen aikana. Paras lääke kutinaan on napata käyttöön partabalsami. Balsamin kosteuttavat ainesosat antavat kuolleille ja kuivuneille ihosoluille kyytiä jolloin myös kutina hellittää. Myös partaöljyt sopivat tähän hommaan, mutta koska öljyt ovat juuri sitä itseään, öljyä, puuttuu niistä paremmin ihoa kostuttavia aineita.

Shave Clubin suositus: Prorason partabalsamit

 

 

3. Parran pesu

Pidä parta puhtaana. Parran peseminen on tärkeä osa tyylikästä kesäpartaa. Kuten me kaikki tiedämme, kesällä on kuuma. Kuumuus taas puolestaan aiheuttaa mielenkiintoisia tuoksuja kehossamme. Kasvojenpesu on monelle tuttua hommaa, tavanomaisesti naama pestään kahdesti päivässä, aamuin ja illoin. Parranpesu vaatii vähän erilaisen aikataulutuksen. Suosittelemme että parta pestään normaalisti kahdesti viikossa sille erikseen tarkoitetuilla pesu- ja hoitoaineilla. Kesäisin aikataulua voi (ja kannattaa) vähän tihentää lämpötilan ja hikimäärän kasvaessa. Parta tulisi pestä aina kunnon treenin jälkeen tai jos se kerää paljon hikeä esim. aurinkoa paistatellessa. Tätä ohjetta noudattamalla parranalusiho pysyy kunnossa ja parta pysyy sekä puhtaana että turvassa hajuilta. Jos partaa pesee liian usein se kuivuu ja alkaa lohkeilemaan ja iho parran alla kuivuu.

Shave Clubin suositus: Prorason partashampoot ja Beardbrandin parranhoitoaineet

 

 

4. Pehmeän parran salaisuus

Okei, se ei ole suuri salaisuus vaan sitä kutsutaan partaöljyksi. Pehmeä parta on iloinen ja terveellinen parta ja tämä saavutetaan edellämainitun partaöljyn avulla. Partaöljy kosteuttaa itse partaa kun taas balsamit hoitaa parranalusihoa. Öljyn levitys on myös oma taiteenlajinsa ja tapoja on lähes yhtä paljon kuin käyttäjiä. Tavanomaisin käytäntö on kuitenkin partakamman ja partaharjan kombo, kampa levittää öljyn ja harja hieroo sen partaan ja ihoon.

Öljyjä on niin moneen junaan että niiden valitseminen voi välillä olla haastavaa. Siksi listasimme omat suosikkimme täydellisen kesäparran haluaville, olkaa hyvät :)

 

Shave Clubin suositukset kesäisiin partaöljyihin:

  1. Partawa Puhdas pohjola, 30ml – 29,90€
  2. Bear Family Citrus, 30ml – 22,90€
  3. Beardbrand Tea Tree, 30ml – 35,00€
  4. Shave Club Metsuri, 30ml – 12,90€
  5. Risubrand Viridian Green, 30ml – 39,90€

 

 

5. Tee siitä omasi

Jotkut tykkää pitää partansa trimmattuna ja tyyliteltynä. Toiset taas kuvittelevat olevansa Gandalf ja kasvattaa parran napaan asti. Osa porukasta on sitä mieltä että ns. krapulasänki on kuuminta hottia. Oikeastaan ei ole väliä minkälaisen parran haluat, kunhan se on itsesi (ja ehkä puolisonkin…) mielestä hyvä. Muista hoitaa ja arvostaa partaasi, se on ansainnut sen!

Kun tilaat 19.12.2018 kello 14:00 mennessä saadaan paketit perille ennen joulua! Piilota tämä ilmoitus