Mikä on pomade?

Mikä on pomade?

Hiuspomadet ovat erinomainen vaihtoehto yleisimmille hiustuotteille kuten geelille tai vahoille. Perinteinen öljypohjainen pomade soveltuu paremmin klassisempiin hiustyyleihin voimakkaan pitonsa, loistavan kiiltonsa ja loputtoman uudelleenmuotoiltavuutensa ansiosta. Viime vuosien tuotekehitys on kuitenkin tuonut markkinoille myös helpommin pois pestäviä vesipohjaisia vaihtoehtoja.

Pomadeja käytetään hiusten muotoiluun (joskus myös viiksille, pulisongeille ja parralle), antaen sille tummemman, sileämmän ja kiiltävämmän ulkonäön. Pomadet yhdistetään usein 1900-luvun alun ja puolivälin väliin sijoittuvan ajan miesten tyylikkäisiin, klassisiin hiustyyleihin. Ne ovat kuitenkin tekemässä paluuta miesten hiustenmuotoiluun, eikä syyttä. Jos sinulla on kärsivällisyyttä kasvattaa hiuksiasi, varsinkin edestä, saat taiottua pomadeilla vanhoja kunnon Hollywood-kampauksia.

 

Öljypohjainen vai vesipohjainen?

Pomadeja on kahta päätyyppiä; öljypohjaiset ja vesipohjaiset, joista öljypohjaiset ovat alkuperäinen versio. Öljypohjaisia pomadeja on ollut 1800-luvulta asti jolloin pääainesosana oli karhunrasva. 1900-luvun alussa vaseliini, mehiläisvaha ja laardi olivat käytetyimpiä. Rasva ja rasvaiset ainesosat antavat hiuksille kiiltoa ja pitoa. Öljypohjaiset ovat yleensä edullisempia kuin vesipohjaiset. 100 millilitran purkki kestää noin 2 kuukautta. Öljypohjaiset eivät missään vaiheessa kuivu kokonaan hiuksiin, joten sen uudelleenmuotoilu onnistuu vaikka koko päivän. Öljypohjaiset yleensä ovat kiiltävämpiä kuin vesipohjaiset.

 

Vesipohjaiset pomadet ovat vesiliukoisia ja ovat tämän takia helpompia pestä pois. Vesipohjaiset eivät kuitenkaan ole yhtä riittoisia kuin öljypohjaiset ja 100 ml purkki kestää noin kuukauden. Kontrolli hiusten muotoiluun on mainio vesipohjaisissa pomadeissa, ja näiden kanssa hiukset eivät tule rasvaisen tuntuisiksi. Hinta vesipohjaisissa on yleensä hieman korkeampi kuin öljypohjaisissa, kalliimman valmistusprosessin takia. Vesipohjainen pomade saattaa kuivua päivän aikana hiuksiin, mutta sen saa herätettyä uudelleen eloon lisäämällä hieman vettä hiuksiin ja muotoilemalla.

 

Pomade vs geeli vs vaha

Pomadet ovat erityisen hyviä heille jotka haluavat sileän, siistin ja kiiltävän hiustyylin. Toisin kuin geelit, pomadet eivät kuivata tai koveta hiuksia. Pomadet antavat hyvän pidon, mutta hiukset pysyvät notkeina. Jos sinulla on kuivat hiukset tai haluat joustavan pidon, ovat pomadet sinulle ihanteellisia.

 

Geelit

Nämä ovat tyypillisesti läpikuultavia ja koostumukseltaan ohuempia kuin pomadet tai vahat. Voivat olla kevyitä tai raskaita riippuen minkälainen pito geelillä on. Toisin kuin pomadet tai vahat, geelit kuivattavat hiuksen jättäen kovan hiuksen ja kiiltävän ja märän ulkonäön. Geeliä käytettäessä kannattaa valita alkoholiton vaihtoehto välttääkseen hilseilyä.

 

Vahat

Vahat ovat merkittävästi paksumpia koostumukseltaan kuin muut hiustenmuotoilutuotteet. Toisin kuin geelit, vahat eivät koveta hiusta, mutta jättävät hiukset tahmeiksi. Jotkut vahat lisäävät hieman kiiltoa, mutta suurin osa on mattapintaisia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.