Fine Accoutrementsin kahdeksan huipputuoksua – mikä kuulostaa parhaalta?

Fine Accoutrements ei omaa pitkää historiaa, kuten esim. 1700-luvulta asti tuotteita valmistanut D.R. Harris, yli 170 vuotta saippuaa tehnyt Klar tai vastikään 70 vuotta täyttänyt Saponificio Varesino. Se ei ole tunnettu perinteikkäänä perheyrityksenä, eikä sillä ole mustavalkoisia kuvia myyntivalttina.

Fine on touhunnut parranajosaippuoiden sekä aftershavejen kanssa kymmenisen vuotta, ja heidän menestys on toiminut suurena boostina koko artesaaniscenelle. Heidän modernin nostalginen tyylinsä onnistuu erottumaan hienosti muiden ikonistenkin tuotesarjojen joukosta ja laadussakaan ei tule takkiin.

Pitkän historian puutteesta huolimatta Fine menee meidän kirjoissamme ihan tuonne kärkikastiin muiden huippujen kanssa. Samalle viivalle kuin juuri edellämainitut Harris, Klar ja Varesino. Yksi syy on heidän erinomaiset parranajosaippuansa, jotka pohjautuvat Tabacin reseptiin (ilman sitä Tabacin kuuluisaa, mielipiteitä jakavaa tuoksua). Toinen syy on sitten nämä Finen 8 eri tuoksua. Näitä on vaikea olla rakastamatta ja jokaiselle löytyy varmasti omaan elämään sopiva tuoksunsa näistä vaihtoehdoista.

Tässä jutussa käymme läpi jokaisen tuoksun lyhyesti, jotta sinulle löytyisi se oma, täydellinen signature-tuoksu.

 

American Blend – Finen lippulaivatuoksu

American Blend on kunnon vanhan ajan parturituoksu. Ja nyt ei tarkoiteta parturia, jossa tehdään permanentteja, vaan puljua johon mentiin lukemaan sanomalehteä ennen kuin luottoparturisi ajoi partasi aidolla partaveitsellä.

Miehekäs, mutta ei vanhanaikaisuudestaan huolimatta mikään vanhan miehen tuoksu. Hyvinkin raikas. Inspiraationa on toiminut Yves Saint Laurentin Rive Gauche Pour Homme vuodelta 2003, josta aikanaan tuli välitön hittituoksu.

American Blendin tuoksu pohjautuu saniaiseen, jota on täydennetty kurjenpolven, jäkälän, patsulin sekä guajakkipuun tuoksuilla (jos nämä nyt sanovat mitään kenellekään). Joka tapauksessa tuoksusta on vaikea olla pitämättä.

 

Platinum – tältä tuoksuu menestys

Finen Platinum tuoksuu menestykselle. Tämän avulla voit huijata vähintään itseäsi, että nyt on elämä kondiksessa. Tuo ehdottomasti oikeanlaista itseluottamusta elämään.

Suositellaan erityisesti työhaastatteluihin tai muihin tilanteisiin, jossa hyvän ensivaikutelman tekeminen on tärkeää. Sopii kuin nyrkki silmään tyylikkään kauluspaidan kanssa.

Tuoksu pohjautuu Creed Aventukseen vuodelta 2010, joten varsin modernista tuoksusta on kyse, mutta jotenkin fiilis on kuitenkin ajaton. Platinumissa on yrttistä ananasta sekoitettuna hieman savuiseen jäkälään, joka tekee tästä ehkäpä varmimman hankinnan Finen erinomaisesta valikoimasta.

 

 

L’Orange Noir – ainutlaatuinen yhdistelmätuoksu

L’Orange Noirin tuoksua on vaikea laittaa mihinkään kategoriaan. Muistuttaa hieman D.R. Harrisin ikonista Windsoria, mutta on hieman lämpimämpi ja maanläheisempi. Miellyttävän uniikki tuoksu, johon ei kovin usein muualla törmää.

Kuten kaikissa Finen tuoksuissa, on tälläkin oma tietty inspiraation lähteensä, ja se on Terre d’Hermès vuodelta 2006. Lämmin ja mieto appelsiinin tuoksu sekoittuu nopeasti rikkaisiin, maanläheisiin mineraalien tuoksuihin, jotka elävät iholla koko päivän. Kaikista Finen tuoksuista eniten päivän mittaan muuttuva, joka todella pitää kokea.

 

 

 

 

Lavender Pour Homme – puhtaan laventelin tuoksu

Erittäin, erittäin hyvä versio perinteisestä laventelista. Lähes kaikki laventelille ominainen kukkaistuoksu on riisuttu pois, ja jäljelle on jätetty aito puhtauden tuoksu. Tätä tukee myös mukana oleva piparminttu viileydellään.

Inspiraationsa Finen Lavender Pour Homme on saanut Czech & Speaken Oxford & Cambridge klassikkotuoksusta vuodelta 1994. Puhtaan laventelin sekä viileän piparmintun lisäksi tuoksusta erottaa miedosti rosmariinin, bergamotin sekä jäkälän. Takuuvarma tuoksu jokaiseen kylppäriin ja jokaiselle miehelle!

 

 

 

Italian Citrus – aitoa Välimeren fiilistä

Italian Citruksesta huokuu Välimeren miehen itsevarmuus. Tämä oli kuulemma kaikista Finen tuoksuista vaikein kehittää, mutta kylläpä oli sen arvoinen. Kyseistä tuoksua on myös vaikein kuvailla, se täytyy itse kokea. Mikään synkistelijän tuoksu tämä ei missään tapauksessa ole.

Italian Citrus on saanut inspiraationsa yli sata vuotta vanhasta Acqua di Parma Colonia (1916) tuoksusta. Italian Citrus on monimutkainen yhdistelmä sitrusta, eri kukkaislajeja sekä miehekästä myskiä.

 

 

 

 

 

Green Vetiver – nostalgiaa 60-luvulta

Green Vetiver on kaikista Finen tuoksuista ehdottomasti vanhanaikaisin, joten jos olet nostalgiahenkinen, ja haluat fiilistellä raikasta 60-lukua, on Green Vetiver oiva valinta. Ehkäpä myös pehmein ja miedoin Finen muuten suht voimakkaista tuoksuista.

Inspiraation lähteenä on toiminut Guerlain Vetiver vuodelta 1961 ja tuoksu on aluksi raikkaan sitruksinen, jonka jälkeen puhdas, ehkä vähän saippuainen vetiveriakasvin tuoksu tulee esiin. Pientä tupakanlehden tuoksua on myös havaittavissa.

 

 

 

 

Santal Absolut – lämmin versio aina varmasta santelipuusta

Santelipuu on yksi yleisimmistä tuoksuista miesten komeudenhoitomaailmassa, ainakin artesaanien keskuudessa. Sille on tietysti syynsä, ja se syy on että santelipuun tuoksu on niin miellyttävän miehekäs. Naisten hyväksyntä tälle on lähes taattu, joten jos vaimon reaktio pelottaa, tai tämän avulla olisi tarkoitus hakea seuraa ravintolasta, niin Santal Absolut on varma valinta.

Finen tulkinta santelipuusta on omanlaisensa, niinkuin muillakin. Santal Absolut on selkeästi lämpimämpi ja pehmeämpi kuin muut valikoimamme santelipuut. Inspiraatiota on haettu Art of Shavingin santelipuun tuoksusta.

 

 

 

 

Snake Bite – viisinkertainen määrä mentolia

Snake Bite on mentoliräjähdys vailla kilpakumppania tai kunnon vertailun kohdetta. Ei mitään hajusteita, ainoastaan viisikertainen määrä mentolia muihin verrattuna. Jos olet vähän hidas aamuisin, niin Snake Bite antaa takuuvarman potkun. Mentolia on oikeasti niin paljon, että tämä ei ole kaikille. Sopii vastapainoksi sen tyylisille masokisteille, joka aina valittaa kun talon tulisin kastike ei ole tarpeeksi tulinen.

 

 

 

 

Artikkelissa mainitut tuotteet

23,90 
Tämä artikkeli on kirjoitettu kategoriaan Parranajo. Tässä suora linkki.