Kuinka paljon halvempaa klassinen parranajo oikeasti on?

Yksi iso syy, miksi klassinen parranajo voittaa modernit moniterähöylät, on sen edullisuus (tai pikemminkin moniterähökötysten sairas ylihinnoittelu). Tämä ei ole mitään uutta infoa ja oletkin varmasti tietoinen tästä. Me ja muut harrastajat tuppaavat muistuttamaan siitä jatkuvasti. Ero kuitenkin on niin iso, että siitä kannattaa muistuttaa ja valistaa muita.

Kuinka iso?

Iso.

Käytimme vertailussamme ylivoimaisen markkinajohtaja Gilletten tämän hetken lippulaivahöylää, Gillette Fusion ProGlidea. Hinnat otimme Gigantin verkkokaupasta, koska Gigantilla on tapana on markkinoiden edullisin vaihtoehto. Vähän niinkuin meillä. Mistä lievät saaneet idean.

Gillette Fusion ProGlide partahöylä yhdellä terällä maksaa 18.95€. Neljän paketti vaihtoteriä microcombilla (mikä se sitten ikinä onkaan) on hurjat 27.95€.

Klassisen parranajon puolelta vertailussa käytämme suosituinta höyläämme, Mühlen R89:ä, ja Derbyn partateriä, jotka myös ovat kategoriansa suosituimmat. R89 maksaa meillä 32.90€ ja 10 terän paketti Derbyn teriä on 2.00€.

Tästä näkee heti kättelyssä, kuinka suuri ero on kyseessä. Lasketaan kuitenkin hintaero vuositasolla, joka antaa vielä realistisemman kuvan.

Joillain ihmisillä terä voi kestää kymmenen ajoa, toisilla kaksi. Jotkut ajavat partansa kerran kuukaudessa, toiset kerran päivässä. Totuus kuitenkin on, että Gilletten terissä ja perinteisissä partaterissä ei ole suuria eroja kestävyyden suhteen. Käytämme vertailussa oletuksena, että yksi terä kestää viisi ajoa ja parta tulee ajettua joka toinen päivä.

Gillette Fusion ProGlide partahöylä + terät vuodeksi maksaa ensimmäisenä vuonna 273.95€, jonka jälkeen 255€ joka vuosi. Viidessä vuodessa rahaa on kulunut 1293.95€.

Mühle R89 partahöylä + Derbyn partaterät vuodeksi maksaa ensimmäisenä vuonna 43.20€, jonka jälkeen 10.30€ joka vuosi. Viidessä vuodessa rahaa on kulunut 84.40€.

Alle satanen. Viidessä vuodessa. Vuositasolla ero on pyöreästi 20-kertainen. Sitten vielä kun ottaa huomioon paremman ajotuloksen ja ekologisuuden, on vaihto klassiseen parranajoon aika no brainer. Jos haluat vielä pienen lisäsäästön voit napata todella hyväksi havaitun Shave Club C57 partahöylän huokeaan 17,90€ hintaan!

Tämä ei ole vitsi, kertokaa kavereille.

 

Lisätietoa klassisesta parranajosta löytyy täältä.

Tämä artikkeli on kirjoitettu kategoriaan Parranajo. Tässä suora linkki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *