Klassisen parranajon yleisimmät sudenkuopat – vältä nämä!

Virheet ja kantapään kautta oppiminen on luonnollista kaikkien uusien asioiden kanssa. Harvemmin sitä osaa mitään täydellisesti ensimmäisellä kerralla. Jotkut asiat tuottavat myös enemmän vaikeuksia joillekin, kuin toiset. Kaikki meistä on yksilöitä.

Tietyt virheet ovat kuitenkin muita yleisempiä. Keskustelen näistä asiakkaidemme kanssa viikottain. Monet pyytää apua juuri näihin sudenkuoppiin liittyen, tai kertoo miten tämän opittuaan parranajo muuttui kertaheitolla paremmaksi.

Katso onko joku näistä haasteena sinulla ja koita fiksata se samantien parempaa parranajoa varten.

 

Höylän painaminen tarkemman ajotuloksen saamiseksi

Tuntuuko siltä, että sänki ei lyhene ihan toivotunlaiseksi yhden ajokerran jälkeen? Eikö posket tunnu vauvan pyllyltä ensimmäisen passin jälkeen?

Ei ole tarkoituskaan. Klassisessa parranajossa, yhdellä terällä, lyhennetään partakarvoja asteittain. Tyypillisesti järjestyksessä myötäkarvaan, ristikarvaan ja vastakarvaan. Sinä päätät kuinka monta passia tarvitset. Joitain ei haittaa se pienen pieni sänki, joka yhden passin jälkeen jää, ja toiset tavoittelevat aina siihen 100% sileään lopputulokseen.

Eli älä koita ratkaista ensimmäisen, myötäkarvaan ajetun passin jättämää minisänkeä painamalla höylää kovemmin vasten kasvojasi. Se ärsyttää ihoa ja saattaa aiheuttaa sisäänpäin kasvaneita karvoja (jotka taas aiheuttaa nyppyjä).

 

Ensimmäiseen terämerkkiin tyytyminen

Meillä on 20 erilaista terää valikoimassa, siitä syystä, että partaterät ovat todella yksilöllisiä. Yhden ihmisen lempiterä saattaa olla sysipaska toiselle.

Jos et vielä ole kokeillut eri terämerkkejä, niin suosittelen korjaamaan tämän mahdollisimman nopeasti. Helpoin tähän on ostaa jompikumpi (tai molemmat) meidän teräntestauspakkauksista. Muista vain kirjoittaa sitten muistiin, miten jokainen terä on sinulla toiminut.

Sopimaton terä voi nimittäin pilata parranajon, vaikka kaikki muu olisi täydellistä.

 

Liian hätäisen vaahdon tekeminen

Käytit sitten parranajosaippuaa tai -voidetta, on tekemäsi vaahto avainasemassa ihoärsytyksen eliminointiin. Suurin osa saippuoista ja voiteistamme vaahtoaa jo ensimmäisillä partasudin pyöräytyksillä, mutta tämä ei vielä tarkoita, että vaahto olisi valmis.

Anna vaahdolle kunnolla aikaa. Testaile eri määrillä vettä. Jotkut tuotteet vaativat enemmän vettä kuin toiset. Hyvän vaahdon tekemisessä ei mene kauaa – kun sen osaa. Varsinkaan uuden tuotteen kanssa ei kannata kiirehtiä.

 

Esivalmistelun skippaaminen

Esivalmistelun tarkoittaa kasvojen ihon ja sängen valmistelua mahdollisimman otollista parranajoa varten. Erilaisia tapoja esivalmisteluun on mm. saunominen, kuumassa suihkussa käyminen, kuumat hauteet ja erilaiset pre-shave -tuotteet.

Näitä voi myös halutessaan yhdistellä. Esim. sauna + pre-shave on aika takuuvarma esivalmistelu.

Jos et tee mitään näistä, niin erinomainen vaahto saattaa pelastaa parranajosi, mutta miksi et haluaisi pienentää terän nyppimisen ja tökkimisen riskejä? Esivalmistelun skippaamiselle ei oikein ole järkeviä syitä.

Kokeile eri tapoja, niin löydät tavan (tai kombinaation), joka sopii parhaiten sinulle.

 

 

En tietenkään ole keskustellut jokaisen klassista parranajoa harrastavan kanssa, mutta tuntuu siltä, että suurimmalle osalle ainakin yhden edellämainitun virheen kanssa on aina painittu alussa. Nää on kaikki onneksi suht helposti korjattavissa.

Hyviä ajoja!

 

Tämä artikkeli on kirjoitettu kategoriaan Parranajo. Tässä suora linkki.