Legendaarisimmat pomadet

Perinteiset hiusrasvat, eli pomadet ovat viime vuosina nousseet takaisin suosioon klassisen parranajon ohella. Kunnon rockabillyt ovat niitä käyttäneet koko elämänsä, mutta porukka on tajunnut pomadejen olevan paras vaihtoehto myös klassisiin hiustyyleihin.

Moderneista pomadeista ainakin Reuzelin öljypohjaiset (pinkki ja vihreä) ovat must-have jokaiselle rasvaletille, mutta tässä jutussa nostamme esiin ne kaikkein ikonisimmat pomadet. Nää pitää tietää ennen kuin saa vittuilla kaverille hiusgeeleistä.

 

Murray’s Original Pomade (Superior Hair Dressing)

Aloitetaan ehkäpä siitä kaikista legendaarisimmasta, Murray’s Originalista. Tätä tököttiä on tehty vuodesta 1926. Jenkeissä oli kieltolaki voimassa ensimmäiset 7 vuotta tämän valmistuksesta, niin vanhasta tuotteesta on kyse.

Murray's Original Pomade (kuva: The Pomp)

Ainesosia on kolme (3). Vaseliini, mineraaliöljy sekä hieman hajustetta. Tavara on pirullista kaivaa sormella pois, levittää hiuksiin ja pestä hiuksista pois. Se kuitenkin tekee sen mitä sen pitää tehdä: Pitää hiukset kurissa, eikä kuivu koskaan, vaan säilyttää täydellisen uudelleenmuotoiltavuuden. Todella raskasta tavaraa, joka on vielä nykypäivänäkin Hollywoodin stailistien #1 hiusmuotoilutuote miehille. Tätä vain on pakko kokeilla.

 

DAX Wave and Groom

Hyvin samankaltainen tuote kuin Murray’s Original. Hitusen vähemmän legendaarisempi ja jonkun vuosikymmenen uudempi. Verrattuna about kaikkeen muuhun kuitenkin ehdoton klassikko ja ollut kauppojen hyllyillä ikuisuuden.

DAX Wave and Groom (kuva: The Pomp)

Ainesosia on tässä vähän enemmän ja vaikuttaa siltä, että tässä ollaan oikeasti vähän kehiteltykin jotain reseptiä. Ihan yhtä vittumaista tätäkin on levittää päähän ja saada sieltä pois, mutta pito on hitusen parempi ja kestävämpi kuin Murray’s Originalissa. Tuoksu on reilusti voimakkaampi.

Harvemmin lukee mistään foorumeilta, että jonkun mielestä DAX Wave and Groom häviäisi Murray’s Originalille, päinvastoin. Yleinen mielipide on, että tää on vähän parempi Murray’s. Saman tason ikonisuuteen DAX ei ihan kuitenkaan yllä ja jos haluaa kerätä tyylipisteitä esim. Instagramissa, tai muuten vain käyttää vanhinta tavaraa hiuksiin sitten karhun rasvan, niin Murray’s vie pisteet siinä.

 

Black and White Original (Genuine Pluko Hair Dressing Pomade)

Nyt mennään vähän eri kategoriaan kuin Murray’s ja DAX. Itse tavara on ihan eri näköistä, eri tuoksuista ja purkki on eri kokoinen ja muovinen. Nopeasti katsottuna, Black and White voisi mennä ihan modernista pomadesta, mutta todellisuudessa tää on ollut Elviksen ja James Deanin go-to pomade.

Black and White Original (kuva: The Pomp)

Käyttö on paljon helpompaa ja vaivattomampaa kuin Murray’sin tai DAX:n kanssa tuskailu. Helpompi levittää päähän ja helpompi saada pois. Kampa menee sulavasti hiusten läpi ja hiusten muotoilu on ketterämpää. Ei ehkä onnistu kääntämään vahvasti alaspäin kasvavia hiuksia suoraan ylös, niin kuin DAX hyvänä päivänä, mutta soveltuu täydellisesti hieman korkeampienkin pomppien muotoiluun. Jaksaa hyvin pitää koko päivän. Oma henkilökohtainen suosikki, eikä pelkästään Elviksen takia.

 

Royal Crown Hair Dressing

Voiko kukaan olla coolimpi esikuva pomade-harrastajalle kun Elvis? No ehkä Johnny Cash. Royal Crown oli nimittäin huhun mukaan hänen ykköspomadensa.

Royal Crown Hair Dressing

Ensimmäistä kertaa kun näin Royal Crownin purkin, en voi sanoa olleeni kovin vakuuttunut. Itse pakkaus on jonkin sortin pahvia ja tavara itsessään on aika kevyttä, ainakin verrattuna näihin edeltäviin raskassarjalaisiin. En tuntunut saavan tarpeeksi pitoa omiin hiuksiin.

Royal Crownia oppii kuitenkin rakastamaan. Se voi olla erittäin hyvä tuote, riippuen hiustyylistä. Jos tällä haluaa perinteisen pompadourin, niin ainakin minun piti tehdä siitä hieman kierteisempi versio. Silloin se pysyi aivan mainiosti. Kevyempänä kuin Black and White, on sanomattakin selvää, että hiuksiin levitys on ihan lasten leikkiä. Jos joku asia pitäisi Royal Crownissa nostaa ylitse muiden, on se fiilis jonka se jättää hiuksiin ja hiuspohjaan. Se todella tuntuu, että tavara imeytyy hiuksiin ja hiuspohjaan, jättäen hoidetun ja kosteutetun fiiliksen. 10 pistettä siitä.

 

Oikeasti pomadet ovat todella yksilöllisiä tuotteita, koska hiuslaatuja on niin paljon erilaisia. Vähän sama homma kuin partaterissä, minun lempparini saattaa olla sinun painajainen. Tässä jutussa esiin nostetut pomadet ovat kuitenkin niin klassikkotavaraa, että suosittelen ihan kokemuksen vuoksi kokeilemaan jokaista. Ehkäpä jostain näistä tulee sinun suosikkisi. Ei se niin ennenkuulumatonta olisi, niin paljon faneja näillä kuitenkin on.

 

Katso tästä kaikki valikoimamme pomadet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *