Mitä lahjaksi miehelle?

Voin ylpeänä sanoa, että olen hyvä lahjanostaja. Onnistun yleensä jo kuukausia ennen kaivelemaan tietoa mahdollisista toiveista – paljastamatta kuitenkaan lahja-aikeitani. Välillä homma menee vihkoon, mutta yleensä lopputuloksena on aito iloinen yllätyksen ilme kasvoilla kun lahjan avaa.

On kuitenkin yksi kokonainen kategoria, johon en uskalla koskea pitkällä tikullakaan: Naisten kosmetiikka. Olen kyllä yrittänyt. Olen yrittänyt urkkia tietoa mieleisistä tuotteista, mutta miehen aivoille naisten kosmetiikka tuntuu olevan rakettitiedettä. Ainakin minulle.

Tapaan myymälässämme usein lahjaostoksilla olevia naisia, jotka ovat yhtä hukassa kuin minä olen. Ymmärrän täysin fiiliksenne. Tämä neuvoa antava artikkeli on teitä varten, hyvä naisväki.

Aloitetaan helpoimmilla. Aloituspakkaukset parranajoon, parranhoitoon ja hiusmuotoiluun. Nämä ovat tarkoitettu miehelle, jolla ei vielä juuri ole kokemusta kyseisistä asioista. Mikäli lahjansaaja on täysi noviisi näissä asioissa, niin älä edes lue juttua loppuun, vaan osta joku noista seteistä.

Monet miehet ovat kuitenkin jo vähän syvemmällä tässä meiningissä. Jos miehesi parranajotuotteet vievät enemmän tilaa kylppärin kaapista kuin sinun meikkisi tai jos veljesi parta tuoksuu joka kerta erilaiselta, niin tässä vähän muitakin ideoita mitä heille voi ostaa joululahjaksi.

 

Siloposkiselle, partaa ajavalle miehelle

Aftershave. Aftershavet voi karkeasti jaotella kahteen kategoriaan: Splashit ja balsamit. Tähän on hyvä nyrkkisääntö joka pätee tarpeeksi usein. Jos mies valittelee ihoärsytystä parranajon jälkeen tai huomaat hänen kaulansa aina punoittavan pari päivää sen jälkeen kun parta on ajettu, niin osta hänelle kunnon partavesi (splash). Jos taas suurempana ongelmana on ihon kuivuminen, niin parempi valinta on aftershave-balsami. Mikäli iho sekä ärsyyntyy että kuivuu, ota silloinkin balsami, koska perinteisen aftershave-splashin alkoholi saattaa kuivata ihoa entisestään.

Kapen suositus splashille: Fine Accoutrementsin aftershavet

Kapen suositus balsamille: Mühlen aftershave-balsamit 

 

Parranajosaippua tai parranajovoide. Näillä tehdään vaahto. Jos mies matkustelee paljon ja pitää parranajokamppeita mukanaan, osta voide. Muuten mieluummin saippua, koska se on riittoisampi. Oikeasti ero ei ole kovin iso. Huonoa et voi meiltä ostaa ja näitä ei ikinä miehellä voi olla liikaa, joten tää on aika turvallinen vaihtoehto lahjaksi. Sopii myös kaikille budjeteille.

Kapen suositus parranajosaippualle: Saponoficio Varesinon parranajosaippuat

Kapen suositus parranajovoiteelle: D.R. Harrisin parranajovoiteet

 

Parrakkaalle miehelle

Partaöljy. Näitäkään ei ikinä voi olla liikaa. Partaöljy pitää parran terveenä ja tuoksuu hyvältä. Kaikki on hyviä. Tuoksut ovat pääasiassa todella mietoja. Helppo ja varma lahjaidea parrakkaalle miehelle. Öljyä kannattaa käyttää pieniinkin partoihin ja viiksiin.

Kapen suositus partaöljylle: Suomalaisen Risun partaöljyt

 

Partavaha tai –balsami. Pääasiassa vähän pidempiin partoihin, jotka rehottaa. Eli jos miehen parta on mielestäni vähän epäsiisti, niin anna tällainen.

Kapen suositus partavahalle: Angry Norwegianin Exoskeleton partavaha

 

Partashampoo. Ihan ehdoton jos mies pesee partaa suihkugeelillä tai normaalilla shampoolla. Ne kuivattaa partaa ihan sairaasti, kun taas partashampoo onnistuu pesemään parran kuivattamatta sitä korpuksi. Tässäkin sama homma, et voi ostaa huonoa. Miehille, joilla on yli sentin parta.

Kapen suositus partashampoolle: Beardbrandin partashampoot

 

Miehelle, jolle on tärkeää että tukka on mintissä

Meillä on aika laaja pomadevalikoima ja voi olla vaikeaa valita oikeanlainen. Pomadet voi jaotella pariin kategoriaan, vesi- ja öljypohjaisiin. Jos tuntuu siltä, että mies jaksaa nähdä vähän enemmän vaivaa, niin öljypohjainen on yleensä parempi valinta. Öljypohjainen pomade on vaikeampi saada päähän ja varsinkin päästä pois, mutta se ei koskaan kovetu ja se on 100% uudelleenmuotoiltavissa koko päivän.

Kapen suositus öljypohjaiselle pomadelle: Lockhart’s Medium

Kapen suositus vesipohjaiselle pomadelle: Baxterin Hard Water

 

Lisää lahjavinkkejä saat kysymällä. Laita viestiä Facebookissa, sähköpostilla, tekstarilla tai vaikka telepaattisesti. Me autamme mielellämme.

Tämä artikkeli on kirjoitettu kategoriaan Lifestyle. Tässä suora linkki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *