Mühlen tarina

TARINAN ALKU

Nykyään parhaiten Mühlen brändistä tunnettu saksalaisyritys perustettiin toisen maailmansodan jälkeen, vuonna 1945, pienessä Stützengrünin kaupungissa. Toiminta lähti alkuun Otto Johannes Müllerin ideasta ja liiketoiminta alkoi hyvin pienellä budjetilla ja suppealla varastolla. Esimerkiksi partasudeissa käytetty karva keitettiin ja prosessoitiin pienessä keittiössä.

Neljä vuotta perustamisen jälkeen, 1949, koko paja varastoineen paloi maan tasalle. Tämä ei lannistanut Mülleria, vaan yritys siirtyi paikallisen tekstiilitehtaan tiloihin.

1950-luvulla yritys pääsi aloittamaan ulkomaan viennin. Tuotteet olivat pääosin partasuteja ja kysyntää löytyi Kreikasta, Venäjältä sekä arabimaista. Lähetykset lähtivät aina hevoskärryillä viereisen kaupungin juna-asemalle.

 

LAAJENEMINEN

Kelataan kymmenisen vuotta eteenpäin vuoteen 1963, ja vientiä on jo 36 eri maahan. Työntekijöitäkin on jo 40, joten mistään pikkupuljusta ei enää tässä vaiheessa ole kyse. Samana vuonna Otto Johannes Müller kuoli ja hänen poikansa Hans-Jürgen Müller otti yrityksen ohjat käsiinsä. Hans-Jürgen on vielä tänäkin päivänä firman johtajana.

DDR:n aikaan yrittäjät painostettiin myymään yrityksensä pilkkahintaan ja näin tapahtui myös Mühlelle vuonna 1972. Vuoteen 1989 asti Mühle oli osana DDR:n suurta partasutitehdasta.

 

UUSI ALKU

Vuonna 1990 koitti uusi aikakausi Mühlelle. Han-Jürgen perusti yrityksen nimeltä Hans-Jürgen Müller KG ja käytännössä kaikki aloitettiin alusta. Vanhoja asiakassuhteita ei enää ollut ja uudet oli solmittava. 90-luvun alkupuoli oli kivinen tie, mutta toiminta kasvoi taas vähitellen.

2000-luvulla valikoima laajeni hurjasti ja yhtiö muutti jälleen suurempiin fasiliteetteihin. Mühle-brändin alla alettiin myymään tuotteita kymmenen vuotta sitten, vuodesta 2006 lähtien. Siitä asti ollaan noudatettu samaa tyyliä kuin nykyisissä Mühlen tuotteissa näkee. He panostivat myös omaan tuotekehitykseen ja sen tuloksena olemme päässeet nauttimaan esim. heidän huippulaatuisista synteettisistä sudeista.

 

Mühle on laajasti edustettuna myös Shave Clubin valikoimassa, mutta mikäli sattuu vierailemaan Berliinissä, kannattaa ehdottomasti vierailla Mühlen omassa myymälässä.

 

Tämä artikkeli on kirjoitettu kategoriaan Parranajo. Tässä suora linkki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *