Parhaat pomadet salille ja muuhun urheiluun

Urheilu on ihanaa, paitsi jos tukka on silmillä tai vääränlaiset tökötit valuu pitkin selkärankaa aina persvakoon asti…

Kategoria 1 – Älä käytä näitä

Perus vesipohjaiset pomadet ei sovi urheiluun. Piste. Tai no, ehkä johonkin golfiin.

Pienikin hiki saa tyypillisen vesipohjaisen pomaden liukenemaan, ja voin kokemuksesta sanoa että se ei ole mukavaa kun sitä valuu silmiin.

Tästä syystä mulla on jäänyt esim. Daimon Barberin No 1, joka on muuten ehkä maailman paras “perinteinen” vesipohjainen pomade, tosi vähälle käytölle.

Kategoria 2 – Nämä on OK

Kunnon old school öljypohjaiset pomadet tuntuu toimivan ihan hyvin treenatessa. Vesi ei luonnollisesti liuota tavaraa pois päästä, joten hiki itsessään ei haittaa öljypohjaisen pomaden kanssa.

Pieneksi ongelmaksi muodostuu kuumuus, joka aiheuttaa hiusten lässähtämisen. Kunnon kuuma päivä yhdistettynä kovaan hikoiluun (joka tietenkin kuumentaa myös päätä) saattaa myös jopa tavallaan sulattaa vähän sitä pomadea otsalle asti.

Tähän pätee siis ihan hyvin se yleinen suositus, että öljypohjainen sopii urheiluun ja vesipohjainen ei.

Kategoria 3 – Parhaat pomadet urheiluun

Olin siirtynyt kokonaan öljypohjaisiin pomadeihin, mutta en vieläkään ollut ihan tyytyväinen. Halusin löytää vielä paremman vaihtoehdon. Mulla on sattumoisin työsuhde-etuna mahdollisuus kokeilla noin 70 eri pomadea, joten en antanut sen mahdollisuuden valua hukkaan.

Toki olin kokeillut kaikki aiemminkin läpi, mutta mun urheilu on ennen koostunut jääkiekon katsomisesta telkkarista, jolloin mikään pomade ei kyllä koskaan valunut silmille.

Jäljellä olikin enää nämä hieman spesiaalimmat pomadet, jotka eivät ole perinteisiä öljypohjaisia, eikä geelimäisiä vesipohjaisia. Ensimmäiseksi laitoin Baxterin Clayn, joka on omasta mielestä paras clay-pomade maailmassa, kokeiluun ja olin todella positiivisesti yllättynyt. Se on öljypohjainen clay, joten pientä sulamista oli havaittavissa, mutta ei missään tapauksessa samoissa määrin kun Murray’sin ja DAX:n tököteissä.

Toisena kokeiluun meni ehkä toiseksi paras clay maailmassa, nimittäin Reuzel. Tää oli vielä parempi urheiluun kuin Baxter. Nyt olin jo niin lähellä täydellistä urheilupomadea.

En lopettanut kuitenkaan tähän, ja onneksi niin. Löysin nimittäin kaikkien urheilupomadejen (tää termi tulee ottamaan tuulta alleen) Graalin maljan. Drumroll please…. REUZELIN FIBER POMADE.

Tää oli kaikkea mitä osasin toivoa. Ei liukene hikoilusta, ei sula kuumassa eikä kampaus lässähdä lainkaan. Bonuksena lähtee myös pesussa pois tosi helposti, ja kovan hikoilun jälkeen on mun mielestä kiva saada kaikki tavara pestyä pois.

Mainittakoon vielä pienenä lisäbonuksena, että Reuzel Fiber antaa tosi luonnollisen ulkomuodon hiuksille, joka tavallaan sopii paremmin urheiluun mielestäni. Ei lenkkipolulle tarvi ihan mintissä mennä, mutta on se ihan kiva näyttää ihmiseltä sielläkin.

Hyvää hikoilua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *