Miten saada pomade pois päästä ja muut Shave Clubin kikkakolmoset

Tarpeeksi kauan kun touhuaa näiden asioiden parissa, niin oppii jokusia kikkoja, jotka helpottaa elämää. Aikalailla kaikki on opittu kantapään kautta, mutta sen ei ole pakko mennä niin. Ota siis ihmeessä näistä neuvoista isoisä ja kiitä meitä myöhemmin.

1. Kasvata parta reilusti pidemmäksi kuin haluat, jolloin se on parempi trimmata muotoon.

Jokainen partaa joskus trimmannut on tehnyt ihan varmasti sen mokan, että ei ole ollut tarpeeksi kärsivällinen. Oikeesti, se parta kannattaa kasvattaa mielellään jopa 2cm yli halutun mitan ja sitten vasta lähteä trimmailemaan sitä. Näet paljon paremmin miten parta lähtee laskeutumaan ja lopputulos on onnistuneempi. Kärsivällisyys on valttia tässä.

bigstock-Man-Cutting-Beard-indoor-41406148-728x330

 

2. Kokeile uutta partaterää jos ostat uuden partahöylän tai shaveten.

Vaikka olisit ajanut 10 vuotta Wilkinsonin terällä ja sitten ostat uuden, erilaisen partahöylän, niin se ei enää ehkä olekaan paras terä sinulle. Tässä hommassa on niin paljon muuttujia ja pienet erot tekevät ihmeitä. Jos homma ei natsaa muutaman ajon jälkeen uudella höylällä, niin kokeile uutta terää.

 

3. Öljypohjainen pomade lähtee päästä pois hoitoaineella.

Jos haluat öljypohjaisen pomaden helposti pois hiuksistasi, eikä sinulla satu olemaan syväpuhdistavaa shampoota, on hoitoaine kaverina tässä. Hiero reilusti hoitoainetta kuiviin hiuksiin. Käytä harjaa apuna. Tähän kelpaa sitten ihan marketin halvinkin hoitoaine. Sitten vaan suihkuun ja pese normaalilla shampoolla pois. Tää on 100x parempi tapa, kun fairyt tai mäntysuovat, jotka kuivattavat hiuksia ihan sairaasti.

 

3a5fd87e00390d89f29b9362fc20f1e54. Älä trimmaa partaa sähkökoneella.

Joko tästä nyt on jankutettu tarpeeksi? Älä ole laiska, vaan tee asiat kunnolla. Sähkökone rikkoo partakarvan ja sitten siitä rikkinäisestä partakarvasta kasvaa kaksihaaraisia ja partasi näyttää rumalta. Sakset taas leikkaavat karvan siististi, eikä näin käy.

 

5. Laita pomadea vähän kerrallaan monta kertaa.

Pomadella, varsinkin kunnon öljypohjaisella, on tapana tarttua aika hanakasti hiuksiin. Se kasaantuu helposti yhteen kohtaan, jos otat purkista kerralla paljon. Ota siis tavaraa mieluummin vähän vähemmän kerralla ja vaikka kolme kertaa, jolloin saat pomaden levitettyä tasaisemmin hiuksiin ja juureen asti. Niin ne kunnon pompit rakennetaan.

 

6. Pidä viiksivahapurkkia taskussa niin sitä on helppo laittaa lisää on the go.

Kovat viiksivahat voi olla aika hankalia laittaa, mutta jokainen tietää, että jos haluaa pyöritellä kunnon dalit, niin vahan pitää olla kovemmasta päästä. Sitä pitää myös mahdollisesti lisäillä päivän myötä, jotta halutut koukerot pitävät muotonsa, joten pidä viiksivahaa mukanasi ja säilytä sitä housuntaskussa. Vaha pysyy lämpimänä ja sitä on helpompi levittää viiksiin.

 

7. Tarkista parran kasvusuunta kaulan alueelta, jos ihosi ärsyyntyy.

Tosi monilla miehillä kasvaa parta ihan mihin sattuu kaulan alueella. Jos et tiedä mihin suuntaan partasi kasvaa, niin et osaa ajaa ensimmäistä passia myötäkarvaan. Siihen päälle vielä tyypillisesti herkempi iho kaulan alueella ja tomaattikaula on jokakertainen tosiasia. Kartoita siis ne kasvusuunnat kokeilemalla ihan sormenpäillä ja muista aina ajaa se eka passi myötäkarvaan.

shave2b

 

8. Älä laita hoitoainetta ihan märkään partaan.

Astu ulos suihkusta, kuivaa vähän partaa ja laita sitten vasta hoitoaine. Hoitoaine vaikuttaa paremmin kun sen laittaa kosteaan, eikä märkään partaan. Ja sama pätee hiuksiin. Tää vinkki on saatu parturi-kampaajalta ja en tiedä miksi se toimii, mutta se toimii. Kokeilkaa.

 

 

Oliko hyvät vinkit? Jaa ne frendeille. Oliko paskat vinkit? Hauku meitä somessa. Kiva kun luit kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *