Pomadesekoittelun 101 – ammattilaisen vinkit

Monelle kundille pomadet ovat jo tuttuja, ainakin jollain tasolla. Vesi- ja öljypohjaiset, kiiltävät ja vähemmän kiiltävät. Mitä näitä nyt on – tarjontaa riittää ja välillä saattaa olla vaikea löytää itsellensä sopivaa tuotetta.

Kun sellainen löytyy vihdoinkin, niin ei sitä kuitenkaan halua välttämättä samalla vetää päivästä toiseen. Mutta kuka käski tyytyä vain yhteen pomadeen/vahaan? Aivan – ei kukaan!

 

Noh, miksikäs näin tehtiin? Sen takia, että saatiin molempien tuotteiden parhaat ominaisuudet esille.

 

Pomadevahojen sekoituksessa, tai ylipäätään hiustuotteiden keskenään sekoittamisessa on hyvä pitää aina mielessä muutama asia:

  • Mitä hiustuotteilta halutaan saavuttaa?
  • Miten haluttuun lopputulokseen päästään helpoiten?
  • Miksi jotain tuotteita kannattaa sekoittaa keskenään?

Näihin kysymyksiin vastaukset ovat kuitenkin suht helppoja. Kuinka paljon pitoa halutaan ja kuinka paljon kiiltoa halutaan – nämä kun päätetään on loppu helppoa.

Otetaan esimerkiksi vaikka Reuzelin erittäin suosittu Reuzel Green (öljypohjainen, medium-pito) ja Reuzel Red (vesipohjainen, medium-pito):

Näitä sekoitetaan keskenään haluamassaan suhteessa. Jos halutaan enemmän pitoa kuin kiiltoa, ota enemmän vihreää – jos taas enemmän kiiltoa, käytä enemmän punaista. Pomadejen sekoituksessa kannattaa myös pitää mielessä järjestys eli kannattaa aloittaa voimakkaammasta/kuivemmasta tuotteesta. Vihreä Reuzel on helpompi lämmittää käsissä yksinään ja sitten lisätä mukaan punaista. Tämän jälkeen hyvä tuotteiden levitys kämmenien välissä ja sitten aletaan veivaamaan lettiä minttiin.

Noh, miksikäs näin tehtiin? Sen takia, että saatiin molempien tuotteiden parhaat ominaisuudet esille. Vihreän Reuzelin pito ja öljypohjaisen pomaden pehmeys, mutta samalla myös vesipohjaisen pomaden tuoma kiilto ja jämäkkyys.

 

Miksattu punaista ja vihreää Reuzelia

 

Tuotteiden miksaus eli cocktailien tekeminen ei luonnollisestikaan pääty vielä tähän. Loppumaton määrä erilaisia vaihtoehtoja löytyy ja ei tarvitse tyytyä vain pomadejen miksaukseen. Muita hyviä tuotteita ovat myös hiusvedet (Reuzel Hair Tonic / Reuzel Grooming Tonic) tai suolasuihkeet (Beardbrand etc.). Näillä tuotteilla saadaan valmiiksi pitoa ja rakennetta hiuksiin, kuitenkaan tekemättä hiuksista raskaan tuntuiset.

Otetaan esimerkiksi vaikka suolasuihke – suihkuta suolasuihke pyyhekuiviin hiuksiin, kampaa läpi. Nyt voit joko antaa hiuksien kuivua itsestään tai kuivata ne föönillä. Jos päätät kuivata ne föönillä, saat aikaan enemmän rakennetta hiuksiin ja tehtyä viimeistelystä samalla ilmavamman.

Viimeistelyn voit hoitaa haluamallasi pomadella, joko yksittäistä tuotetta tai sitten miksaamalla niitä keskenään. Yleensä kuitenkin tässä kohtaa riittää yksi tuote, koska pohjatuotetta on jo käytetty. Nyt vain viimeistely esimerkiksi vesipohjaisella pomadella, siten saadaan tyyli pysymään kuohkeana mutta saadaan aikaan klassinen kiilto hiuksiin.

 

Hiuksiin käytetty pelkkää suolasuihketta ja fööniä

 

Tässä käytetty suolasuihketta ja vesipohjaista pomadea

 

Loppuen lopuksi voidaan kerrata vaiheet:

  • Määrittele haluamasi pito/kiilto
  • Pohjatuote pohjalle vai ei
  • Hiuksien muotoilu ja viimeistely

 

Helppoa, eikö vain? Toki jokaisen pitää vähän itse kokeilla sekoitussuhteita, koska mitään ”one size fits all”-vaihtoehtoa ei sinäänsä ole.

 

P.S. Parturin vinkkivitosena kannattaa myös kokeilla tuotteiden laittamista kosteisiin hiuksiin. Varsinkin öljypohjaiset pomadet levittyvät helpommin hiuksiin, kun niissä on vähän kosteutta. Hiukset eivät saa kuitenkaan olla märät, eli kuivaa hiukset pyyhkeellä niin että ne ovat miltei kuivat. Vesipohjaisen pomaden kanssa pito laimenee, jos sen laittaa kosteisiin hiuksiin eli tämä kannattaa pitää mielessä.