Top 5 syksyiset partaöljyt

Lokakuu on ovella, joka tarkoittaa sitä, että viimeisetkin kesäiset päivät ovat takana. Pitkät aurinkoiset päivät ovat muuttumassa synkiksi ja sateisiksi. Kesälomat ovat ohi ja jotkut ajavat lomapartansa pois. Toisilla parta saa kasvaa vuodenajasta riippumatta. Minä ilmoittaudun jälkimmäiseen porukkaan.

Partaa tulee näin alan kauppiaana luonnollisesti hoidettua ympäri vuoden, mutta kun kylmät ilmat alkavat, parranhoidon tärkeys korostuu. Kesällä saattoi pärjätä parikin päivää ilman partaöljyä, mutta nyt leukaa koristaa kova korppu, jos yhdenkin aamun öljyt skippaa. Parran alla olevan ihon hilseily on myös suurempi ongelma syksyisin ja talvisin.

Tutkailin pari päivää sitten yksittäisten tuotteiden myyntikäyriä ja huomasin, että eri tuoksujen menekit vaihtelevat kovasti vuodenajoista riippuen. Erot olivat yllättävänkin selkeitä. Alun hämmästyksen jälkeen tajusin, että tämähän pätee omallakin kohdalla. Synkkään syksyfiilistelyyn ja joulunodotukseen ei yksinkertaisesti sovi esim. raikkaat hedelmäiset tuoksut, jotka saattavat olla päivittäisessä käytössä kesäkuussa. Huomaan valitsevani aamuisin paljon mieluummin sen hieman synkemmän, savuisen partaöljyn.

Partaöljyjä kun meiltä löytyy viitisenkymmentä erilaista, niin valinnanvaikeus on todellinen. Päätin siis koostaa listan top 5 syksyisistä partaöljyistä:

 

5. Proraso “Wood and Spice” partaöljy (30ml)

Seetrin tuoksu on miellyttävän syksyinen. Yhdistettynä sitruksen tuoksuun tämä on hyvä valinta syyskaudelle. Tuoksu on voimakkaimmasta päästä partaöljyistä (joka ei siis silti ole kovin voimakas), koska italialaiset tykkäävät tuoksuista. Edullinen hinta on tietenkin plussaa.

4. Mr Bear Family “Woodland” partaöljy (30ml)

Ruotsalainen kestosuosikki Mr Bear Family mahtuu listalle myös mukaan Woodland-tuoksullaan. Mieleen tulee syksyinen kuusimetsä. Etiketin värikin on syksyisen ruskea, joten tässä on selkeästi haettu tuoksua synkkiin syyspäiviin.

3. Prospector Co. “Burroughs” partaöljy (30ml)

Kenties maailman paras partaöljy toimii poikkeuksellisen hyvin syksyllä. Mieto, maanläheinen ulkoilman tuoksu tuo mieleen vähän sellaisen suomalaisen syysmetsän.

2. O’Douds partaöljy (30ml)

Tuoksuja on vaikea kuvailla, mutta tästä en jotenkin saa millään kiinni. Tiedän vain, että tästä on nopeasti tullut oma suosikki syksyä varten. Tässä myymälässä kävi kerran eräs motoristiherrasmies, joka etsi dieselin tuoksuista partaöljyä. En osannut suositella sellaista, mutta haistelujen jälkeen häneen mukaansa tarttui O’Douds. En nyt ihan lähde allekirjoittamaan vertausta dieselin tuoksuun, mutta ehkä siinä on jotain perää. Uusi tuote, mutta mennyt kuin kuumille kiville meidän myymälästä.

 

1. Beardbrand “Lumber Yard” partaöljy (30ml)

“It’s a wonderful fall / winter type of beard oil” sanoo Beardbrand itse, ja tästä olen täysin samaa mieltä. Henkilökohtaisesti käytin lähes pelkästään tätä öljyä viime vuoden lokakuusta tammikuuhun. Tuoksuna on seetrin ja santelipuun yhdistelmä, ja siitä tulee mieleen vanha hirsimökki. Pomminvarma valinta syksyllä.

 

Älä siis anna syksyn masentaa, vaan fiilistele sen mukana. Valitse syksyinen partaöljy. Se voi tehdä huonosta päivästä hyvän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *